Geplaatst op

Van Luyken viert 45-jarig bestaan

Vandaag, op de Dag van de Arbeid, is het precies 45 jaar geleden dat Wim van Luyken in Bloemendaal ons bureau oprichtte. We zijn er trots op dat Van Luyken 45 jaar na de oprichting tot de toonaangevende communicatieadviesbureaus van Nederland behoort en nog altijd zelfstandig is.

Dat we prachtige bedrijven en organisaties tot onze klanten mogen rekenen, geeft dit jubileum extra betekenis.

Ons verhaal begon in 1978. Na de start wist Wim van Luyken direct grote merken aan zich te binden en was toonaangevend in de professionalisering van het vak. Zo stond hij in zijn rol als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Public Relations en Voorlichting aan de wieg van de latere beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals (nu: Logeion, voorheen: BvC).

Met ons handelsmerk, Altijd open, opereren we in 2023 nog steeds in de geest van onze oprichter. We treden elk communicatievraagstuk onbevooroordeeld tegemoet. Met deze houding kijken we verder dan de horizon. Komen we met ideeën die mensen blij maken. En bedenken we oplossingen voor netelige vraagstukken.

In dit jubileumjaar bouwen we Van Luyken voort op vier pijlers: Advies, Crisis, Training en Detachering.

  • De Adviestak richt zich op positioneringsvraagstukken, communicatiestrategie en mediacampagnes.
  • Binnen Crisis ondersteunen we klanten om zich adequaat voor te bereiden op calamiteiten door het aanscherpen van hun crisiscommunicatieplan en -protocollen en het geven van op maat gemaakte crisiscommunicatietrainingen. Als zich een crisis bij klanten voordoet, geven we communicatieadvies en ondersteunen we hen in de woordvoering met als doel de reputatieschade zoveel mogelijk te beperken.
  • Onder het label De Trainingsstudio geven ervaren vakmensen training en coaching in mediawoordvoering en presenteren.
  • Voor de vierde pijler, Detachering van communicatieprofessionals, staat een uitgebreid en gevarieerd netwerk paraat om projecten te ondersteunen of tijdelijk communicatieteams te versterken of aan te sturen.

In deze nieuwe structuur gaan we met een team van betrokken, onderzoekende en nieuwsgierige adviseurs op weg naar een halve eeuw Van Luyken.

Categorieën Nieuws