Geplaatst op

Communicatieadvies

Voor heldere en toepasbare antwoorden op je communicatievragen. Van positionering en strategie tot uitvoering.

Samen zorgen we ervoor dat jouw verhaal goed, helder en overtuigend verteld wordt. En als jij dat wilt, helpen we je te groeien in je communicatievaardigheden. Door je te coachen, met je te sparren en je te begeleiden. Waar we je ook mee mogen helpen: we koppelen je altijd aan één of meer adviseurs waar je energie van krijgt. Strategische en nieuwsgierige vakmensen die sterk op de inhoud en gezond kritisch zijn. Al onze adviseurs hebben ook aan jouw kant van de tafel gezeten. Daarom overzien we ook het speelveld van de interne politiek en dynamiek.

Van Luyken biedt ondersteuning op het gebied van:

Communicatiestrategie: een strategisch communicatieplan biedt structuur, houvast en inspiratie voor alle lagen van een organisatie. Het definieert de eigenheid van het bedrijf en zet weldoordacht lijnen uit voor de toekomst. Wij helpen organisaties met hun communicatiestrategie met een lange termijnvisie en zorgen dat dit in het verlengde ligt van de organisatiedoelen en de bestaande positionering. Dit doen we in nauwe samenspraak met het communicatieteam. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij de herinrichting van communicatieteams.

Positionering en profilering: een sterke positionering van een organisatie of merk zorgt voor een voorkeurspositie in de hoofden en harten van mensen. Je vergroot het succes van je marketing- en communicatiestrategie, scoort meer aandacht en omzet en trekt eenvoudiger goed gekwalificeerde medewerkers aan. Wij zijn gepokt en gemazeld in het ontwikkelen van een sterke positionering. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgever (her)schrijven we het authentieke verhaal van de organisatie: waar staan we voor, gaan we voor? We vertalen dit door naar thema’s en stellen communicatiemiddelen op, zoals een position paper en message house.

Reputatie en issue management: we ondersteunen je met het bouwen, versterken en beschermen van de reputatie van je organisatie. Bij een issue helpen we je met een communicatiestrategie die de reputatie van de individu of de organisatie maximaal beschermt. We adviseren welke communicatieacties en communicatieboodschappen het meest passen bij de issue. Daarnaast brengen we mogelijke issues in kaart en helpen we met het managen ervan.

Coaching en intervisie: we coachen communicatie-afdelingen, individuele medewerkers en degenen die aan het hoofd staan van een communicatieteam. Op basis van beproefde methoden en actuele kennis van de organisatie van de communicatie helpen we teamleden en hun leiders om hun talenten optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor de doelen van hun organisatie.

Leiderschapscommunicatie: we helpen CEO’s, bestuurders en managers van organisaties bij het versterken van strategisch leiderschap. Samen gaan we aan de slag met de profilering die bij jou en de organisatie past en helpen je om deze uit te dragen binnen en buiten de organisatie.

PR & communicatieprojecten: aan de hand van doordachte (marketing-) pr maken wij jouw activiteiten nieuwswaardig. Zodat ze in beeld komen bij relevante media. We verzenden niet alleen persberichten. We kijken en luisteren ook. Vanuit jouw perspectief analyseren we ontwikkelingen in de samenleving. Om gericht tot actie te kunnen overgaan. Met de juiste mix van communicatiemiddelen.

Categorieën Wat bieden we nog meer?