Marcel Bril
Marcel Bril
Geplaatst op

Marcel Bril nieuwe trainer bij De Trainingsstudio

Oud NOS-journalist Marcel Bril maakt sinds kort deel uit van De Trainingsstudio. Met zijn komst wordt het team van media- en presentatietrainers bij De Trainingsstudio verder uitgebreid.

Marcel Bril kent de journalistiek en politieke wereld van binnenuit. Bij de NOS was hij jarenlang politiek verslaggever bij het NOS Radio 1 Journaal. Daar interviewde hij veelvuldig bewindspersonen en Kamerleden en deed live verslag van de ontwikkelingen in de landelijke politiek.

Maaike Vissink, manager van De Trainingsstudio: “Marcel kent de journalistieke wereld als geen ander. Door zijn achtergrond en ervaring bij de NOS als politiek verslaggever is hij bijzonder goed in staat om anderen te helpen hoe ze zo helder mogelijk hun verhaal naar voren kunnen brengen. Bovendien kent Marcel beide kanten van de medaille, omdat hij als eerste woordvoerder van de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen ook talloze journalisten te woord stond. Met de komst van Marcel breiden we ons team van ervaren (ex)journalisten en presentatoren verder uit. We zijn dan ook erg blij met zijn komst.”

Marcel Bril: “Het voor de camera vertellen van een verhaal is niet: een trucje toepassen of oneliners uit je hoofd leren. Het gaat erom dat je kort en bondig kunt vertellen waarom keuzes zijn gemaakt en welke dilemma’s daarbij horen. Dat vraagt om een open en transparante houding. Dat maakt je geloofwaardig en is wat je publiek waardeert. Mijn adviezen en praktische tips helpen de deelnemers hun verhaal aan te scherpen, waardoor het weldoordacht, geloofwaardig en begrijpelijk bij de kijker of luisteraar overkomt. Zelf kijk ik er enorm naar uit om onderdeel uit te maken van een inspirerend en ervaren team van trainers met jarenlange ervaring in de media.”

Over De Trainingsstudio
De Trainingsstudio is gevestigd op het Media Park in Hilversum en is het trainingslabel van het Haarlemse communicatieadviesbureau Van Luyken. Bij De Trainingsstudio leren deelnemers echt antwoord te geven op journalistieke vragen of een impactvolle presentatie te geven. Het team bestaat uit doorgewinterde communicatie-experts, (ex)journalisten en presentatoren. Ze werk(t)en voor en achter de camera, deden verslag van talloze crisissituaties in binnen- en buitenland en interviewden wereldleiders.

Nadere informatie over het trainingsaanbod en de trainers vind je op www.detrainingsstudio.nl. Bel voor informatie met Maaike Vissink, manager De Trainingsstudio op (035) 791 01 01 of mail naar info@detrainingsstudio.nl

Categorieën Nieuws