Van Luyken 40 jaar
Van Luyken 40 jaar
Geplaatst op

40 jaar Van Luyken

Ben je vogelvrij op tv? Zo luidt het thema van de bijeenkomst die wij houden voor onze relaties. Ombudsman Margo Smit van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Ferry Zandvliet, die op vrijdag 13 november 2015 de terroristische aanslag in de Parijse concertzaal Le Bataclan overleefde, laten hun licht schijnen op het thema. De bijeenkomst heeft plaats op donderdag 13 december aanstaande in de Philharmonie in Haarlem en staat in het teken van ons veertigjarig bestaan.

In 1978 begon Wim van Luyken (1947-2007) Van Luyken PR & PA Consultants. Hij wist grote merken aan zich te binden en maakte ons bureau toonaangevend. Wim keek ook verder dan zijn eigen bureau. Hij spande zich in voor het professionaliseren van het communicatievak en hij gold als pleitbezorger voor openheid in public relations. Er is in veertig jaar veel bij ons veranderd. Maar professionaliteit en een open, onbevooroordeelde houding maken onverminderd deel uit van onze dienstverlening.

Op deze feestelijke dag grijpen we terug naar de journalistiek, het vakgebied waaruit Wim van Luyken en vele van de adviseurs die het bureau heeft gekend zijn voortgekomen en waar we in onze dienstverlening nog altijd veel mee te maken hebben.

Het huidige medialandschap verandert in digitale vaart. Nieuws- en actualiteitenprogramma’s en talkshows op televisie ondervinden veel concurrentie van de nieuwe media, die interactiever en sneller zijn. Wat doet dat met de journalistiek? Staat de beroepsethiek hierdoor onder druk? Worden tv-gasten hierdoor soms te veel ‘gebruikt’ in het belang van de kijkcijfers? En wat vinden wij als kijkers daarvan? Margo Smit en Ferry Zandvliet zoemen hierop in, ieder vanuit een eigen invalshoek.

Categorieën Nieuws