Over klanten

Double Dutchies na trainingskamp bij Telstar klaar voor Milaan

09 mei 2016

Velsen-Zuid – Na een geslaagd trainingskamp in het stadion van eerstedivisieclub Telstar in Velsen-Zuid afgelopen weekend zijn de Double Dutchies er klaar voor. Acht speelsters en spelers naar Milaan om daar op 28 mei de finale van de Champions League bij te wonen. Dit team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvindt in de Italiaanse stad.

 

Double Dutchies 2016. Foto: Gerrit van Keulen
(V.l.n.r.) Staand: Tom de Groen (teamleider), Erin Hogelink, Abbey Verbael, Melanie Kant (begeleidster), Rinus Loonstra, Daan Staal, Gerard Timmers (coach).
Knielend: Brian Rikken, Lars Klomp, Maike van Griensven, Emmeke Henschen, Fabiënne Koeman (reporter Goal!).

Voorbereiding
Onder leiding van Gerard Timmers, trainer van de Meidenacademie van Telstar, bereidden de Double Dutchies zich gisteren voor op hun reis naar Milaan. Het was voor het eerst dat de groep bij elkaar kwam. Coach Timmers had een pittig programma voor hen opgesteld. In het mooie weer moesten de Double Dutchies zich behoorlijk in het zweet werken. Na afloop van de training kregen zij hun oranje teamkleding uitgereikt en werden de jonge spelers en hun ouders uitgebreid gebrieft over hun reis naar Italië.

Milaan
De Double Dutchies, bestaande uit vier jongens en vier meiden ontmoeten in Milaan de deelnemers uit de overige 31 landen en nemen ze deel aan een voetbaltoernooi. Het absolute hoogtepunt is het bezoek aan de finale van de UEFA Champions League op 28 mei in het vermaarde San Siro stadion.

Stichting LOOT
De acht speelsters en spelers zijn geselecteerd via de Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren.

Achtergrond
FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International children's social project is een initiatief van Gazprom. Dit jaar nemen jeugdvoetbalteams (leeftijd 12–14 jaar) uit 32 landen deel. Het project maakt onderdeel uit van het jongerenprogramma van Gazprom en heeft de volgende doelstellingen:
• stimuleren van jeugdvoetbal
• promoten van sport voor jongeren en een
  gezonde leefstijl
• bevorderen van verdraagzaamheid en
  vriendschap tussen jongeren uit
  verschillende landen.
Beschermheer en ambassadeur van FOOTBALL FOR FRIENDSHIP is de wereldberoemde voetballegende Franz Beckenbauer. Kernwaarden van het project zijn vriendschap, gelijkheid, sportiviteit, gezondheid, vrede, toewijding, overwinning en tradities. Het project wordt wereldwijd aangestuurd door AGT Communications Group (PROI, Russia). De communicatie-ondersteuning op nationaal niveau wordt geleverd door Van Luyken Communicatie Adviseurs (PROI, the Netherlands).