FNV logo
FNV logo
Geplaatst op

Gezocht voor onze klant FNV

Teamleider Marketing & Online (vaste functie)

Over de FNV

De FNV is een organisatie met een sociaal-maatschappelijke missie. De FNV behartigt de belangen van bijna 1 miljoen werkende en niet-werkende leden. Het is de grootste vakbond in Nederland voor alle sectoren in onze samenleving en als zodanig vertolkt FNV de stem van werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden op het gebied van arbeid en inkomen.

Dat doet de FNV in de politiek, zowel nationaal en internationaal. En in sectoren, bedrijven en organisaties, zowel regionaal als lokaal. Onder de vlag ‘Socialer Nederland’ werken teams van gedreven FNV’ers aan het veranderen van de regels in onze samenleving voor een hogere sociale standaard, een eerlijk pensioenstelsel en gelijk loon voor gelijk werk. De FNV wil een samenleving waar eerlijke keuzes worden gemaakt en waar iedereen mee kan doen. Een sterke vakbeweging zorgt immers voor een gezonde sociale en economische balans in Nederland.

Een socialer Nederland is ons doel. Sluit je aan?

Over de afdeling Communicatie & Marketing

De afdeling Communicatie & Marketing (C&M) heeft de ambitie voorop te lopen bij het moderniseren van het beeld en reputatie van de FNV én de grootste vakbond van Nederland aantrekkelijk te maken en te houden. Bij al onze activiteiten stellen we de reis van het lid centraal. We staan voor een toekomstgerichte en communicatieve FNV. Samen met sectoren, afdelingen, vakbondsbestuurders en (kader)leden ontwikkelen we communicatieactiviteiten die aansluiten bij onze doelgroepen, op de strategie van de FNV én op de inhoud van ledengroei.

De afdeling C&M zit in een transitieproces waar leiding en uitvoering aan moet worden gegeven. We gaan met onze tijd mee en investeren veel in nieuwe en vooruitstrevende vormen van communicatie en marketing, zonder dat we de kracht van onze bestaande aanpak uit het oog verliezen. Kortom een afdeling in verandering en ontwikkeling die klaar is voor de toekomst en past bij de koers en strategie van de FNV.

Wat ga je doen?

Het team Marketing & Online is onderdeel van de afdeling Communicatie & Marketing van de FNV. Voor het team Marketing & Online zoeken wij per direct een inspirerende en coachende leidinggevende die de ambities van de organisatie en de afdeling verder kan ontwikkelen en effectueren. In deze rol ben je lid van het managementteam C&M en ondersteun je het hoofd afdeling C&M bij de transitie van de afdeling. Je brengt ruime kennis en ervaring uit het vakgebied mee en ondersteunt de medewerkers als team en individueel en faciliteert hen om de ambities op het terrein van marketing, digitale marketing en ledengroei waar te maken.

In de functie van teamleider geef je leiding aan de medewerkers van het team Marketing & Online. Je levert met jouw kennis en ervaring een waardevolle bijdrage aan de tactische, maar vooral ook strategische vraagstukken op het gebied van marketing, ledenwerving/behoud, customer journey, online marketing, SEO, SEA en (digitale) marketingcampagnes. Als teamcoach ondersteun en faciliteer je de medewerkers van de afdeling. Met hen kijk je vooral voorúit: hoe kunnen wij met een goede marketingstrategie de opgaven van de organisatie optimaal verwezenlijken? En hoe vertalen we deze strategie in realistische werkwijzen, instrumenten en uitingen?

Je bouwt met de medewerkers aan een solide netwerk, zowel in de organisatie als met vakgenoten buiten de organisatie. Met deze laatste twee werk je samen om actuele kennis en ontwikkelingen op het vakgebied van buiten naar binnen te brengen. Je bent in staat om, samen met de medewerkers, met zowel offline- als onlinemiddelen, de FNV vindbaar, herkenbaar en zichtbaar te laten zijn voor potentiële leden.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 – 10 jaar relevante werkervaring in een leidinggevende functie op het terrein van Marketing & Online en je loopt al geruime tijd voorop bij digitale verandering.
 • Je hebt ervaring met organisatieontwikkelings- en verandertrajecten.
 • Je hebt uitstekende people management skills, weet professionals te motiveren en daarbij samenwerking en resultaatverantwoordelijkheid te stimuleren.
 • Je hebt een proactieve, veranderingsgerichte en resultaatgerichte werkhouding en een goed analytisch denkvermogen.
 • Je bent politiek- en omgevingsbewust, bent besluitvaardig en weet snel te schakelen tussen verschillende geledingen in de organisatie en samenwerkingsrelaties met bijvoorbeeld de lokale besturen.
 • Je hebt een duidelijke visie op marketing in het sociaal-maatschappelijke domein en het vertalen van strategische uitgangspunten naar concrete actieplannen.
 • Je kent de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketing en digitale communicatie en weet deze op vernieuwende wijze effectief in te zetten.
 • Je bent doelgericht, initiatiefrijk, creatief en hebt oog voor de dynamische omgeving waarin wij werken.
 • Je bent een energiek persoon, hebt humor en bent in staat een team naar een hoger niveau te tillen.
 • Je hebt oog voor het welbevinden van je team en biedt waar nodig ondersteuning en een luisterend oor.
 • Je hebt affiniteit met en enthousiasme over de werkterreinen van de vakbeweging en je bent lid of bereid lid te worden.

  Wij bieden

 • Een fulltime jaarcontract op basis van een 35-urige werkweek. Bij gebleken geschiktheid wordt het jaarcontract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een uitstekend salaris € 4.157,00 – € 5.944,00 (schaal 14 van de cao FNV-organisaties) en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, 8,33% vakantietoeslag, een 8,33%
  eindejaarsuitkering en veel mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.
 • Een lichte en moderne werkplek in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht.
 • De FNV vindt duurzame inzetbaarheid en een goede werk/privé-balans belangrijk. Daarom zijn er mogelijkheden om thuis te werken en hebben we diverse vormen van verlof.
 • Een buitenkans om mee te bouwen aan socialer Nederland.

Van Luyken werft deze positie als associate partner van Inge Meilink The Smart Engine. De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 13 maart.

Om te solliciteren op deze vacature stuurt u uw sollicitatie naar youssef.eddini@vanluyken.nl

Categorieën Nieuws