Persfoto De Trainingsstudio
Persfoto De Trainingsstudio
Geplaatst op

Van Luyken versterkt De Trainingsstudio

Van Luyken heeft het eigen label De Trainingsstudio versterkt met ervaren journalisten uit de televisiewereld voor het geven van media-, presentatie- en crisiscommunicatietrainingen.

Daarnaast is de website detrainingsstudio.nl vernieuwd en de studio in Haarlem verbouwd. De Trainingsstudio staat onder leiding van ex NOS-journalist en trainer Babs Assink, die vandaag start als associate partner bij Van Luyken. “We zijn er trots op dat deze topjournalisten voor ons hebben gekozen. In combinatie met onze trainings¬filosofie maken we een nieuwe slag in de wereld van communicatie¬trainingen in Nederland”, aldus Erik Visser, managing partner van Van Luyken.

De Trainingsstudio is versterkt met de doorgewinterde communicatie-experts en (voormalige) televisiejournalisten en presentatoren Sacha de Boer, Hans Hermans, Bregittha Nuyten, Aldith Hunkar en Jelle Visser. Samen met Babs Assink, Youssef Eddini, Monique Haras en Hans Weijel van Van Luyken verzorgen zij vanaf vandaag de media , presentatie- en crisiscommunicatie¬trainingen.

Met hun jarenlange ervaring in de media weet dit trainingsteam als geen ander hoe nieuws-organisaties opereren en wat de valkuilen zijn bij media-optredens. De trainers werkten voor en achter de camera, deden verslag van talloze conflicten, rampen en crisissituaties in binnen- en buitenland. Ze interviewden wereldleiders en maakten ’t verschil met hun reportages, communicatie¬vaardigheden, presentaties en mediatrainingen. Open en transparant communiceren, onder welke moeilijke omstandigheden dan ook, is hen op het lijf geschreven. Een voor een waren ze verantwoordelijk voor de communicatie- en journalistieke koers bij verschillende bedrijven en radio- en televisie¬omroepen en stelden honderden kritische vragen.

Babs Assink is een creatieve duizendpoot. Jarenlange ervaring bij radio, tv, bladen en online leerde haar dat effectief en helder communiceren een ‘must’ is. Als verslaggever bij het NOS Journaal maakte ze talloze reportages en voor de (live) camera moest ze zich in korte tijd complexe materie eigen maken en overbrengen aan de kijker thuis. Als chef en samensteller van de actualiteiten¬programma’s EenVandaag, Brandpunt en RTL Late Night weet ze exact welk onderwerp wel of niet een uitzending haalt. Naast mediatrainer is Babs ook coach mobiele journalistiek (Mojo).

“Het antwoord ‘geen commentaar’ bestaat niet bij De Trainingsstudio”, aldus Youssef Eddini, managing partner van Van Luyken en tevens trainer. ‘Bij ons geen kunsten om kritische journalistieke vragen te ontwijken; we leren deelnemers inhoudelijk écht antwoord te geven. Onze filosofie is dat media niet de vijand zijn. Ze leren kennen en begrijpen is veel belangrijker. Ook als er een crisis is.”

De studio

In de afgelopen periode is naast het versterken van het trainingsteam en de vernieuwing van detrainingsstudio.nl ook de studio in Haarlem veranderd. De multifunctionele studio biedt een vertrouwde omgeving voor het praktisch oefenen van interviews voor televisie en radio. Er zijn mogelijkheden voor telefonische en live-camera interviews, of een presentatie-optreden op een podium. Daarnaast kan de studio worden ingericht als crisiscommunicatie-ruimte voor het trainen van realistische scenario’s met gebruikmaking van een virtuele mediaomgeving.

 

Categorieën Nieuws