Geplaatst op

Spirit Energy

Crisiscommunicatie

Communicatietrainingen

Heli-crash of man overboord?:

De vraag

Het Britse bedrijf Spirit Energy boort naar gas op de bodem van de Noordzee. Uitermate risicovol werk waarvoor de strengste veiligheids- en milieueisen gelden. Spirit Energy wil dat ook de communicatie bij een eventuele crisis vlekkeloos verloopt.

Het antwoord

Tijdens de jaarlijkse oefeningen neemt Van Luyken de woordvoering voor zijn rekening. Ook voorziet de website bij een crisissituatie de pers van de laatste informatie. Ons ‘mediateam’ staat de pers te woord staan, geeft persberichten uit en regelt, indien nodig, persconferenties in Den Helder waar eventuele gewonden Nederland per helikopter worden binnengevlogen. Ook maken we deel uit van het crisisteam of fungeren als back-up. We zijn 24/7 bereikbaar en bieden direct ondersteuning als zich een calamiteit voordoet. Meestal als adviseur en soms als woordvoerder.

Het resultaat

Een geoefend team is klaar voor elke mogelijke crisis. Mensen zijn onderling goed op elkaar ingespeeld en de communicatieve aspecten liggen voor een groot deel in handen van het mediateam.

Categorieën Voor wie werken we nog meer?