Geplaatst op

Schiphol Airport

Communicatietrainingen
Communicatiecampagnes
Interim-communicatie
Interne communicatie

De vraag

Schiphol stoomt zichzelf klaar voor de toekomst. De luchthaven bouwt en verbouwt op veel terreinen om zo de kwaliteit, service en veiligheid steeds te verbeteren. Schiphol bouwt onder andere een nieuwe pier en terminal.  De werkzaamheden vinden plaats terwijl de luchthaven 24/7 operationeel blijft. Voor de interne en externe communicatie over de bouw van de nieuwe pier en terminal en de werkzaamheden aan landzijde roept Royal Schiphol Group in 2016 de hulp in van Van Luyken.

Het antwoord

We zetten onze adviseur, die al eerder twee perioden bij Royal Schiphol Group heeft gewerkt, op deze uitdagende klus. De manager van het communicatie-adviesteam van Royal Schiphol Group en onze adviseur schrijven een strategisch communicatieplan. Voor de communicatie over de grote bouwprojecten op de luchthaven wordt een communicatieconcept en herkenbare huisstijl ontwikkeld. Een speciaal ontwikkelde website dient als informatieplatform. Hier is het laatste nieuws rondom alle grote bouw- en verbouwprojecten te vinden in de vorm van actuele informatie over werkzaamheden, nieuwsberichten, interviews met mensen uit de projecten, filmpjes en fotoreportages. Ook is er een digitale nieuwsbrief. Intranet en Yammer brengen de laatste informatie. Regelmatig geeft de programmadirecteur een presentatie aan de medewerkers om ze te informeren over de laatste stand van zaken rondom de bouwprojecten. Een serie van online minidocumentaires geeft medewerkers en externe stakeholders wekelijks een inkijkje geven achter de schermen bij de bouw van de nieuwe pier en terminal, en de werkzaamheden aan landzijde. Wie zijn de bouwers, aannemers, architecten en Schipholcollega’s? Wat doen ze, wat drijft hen en voor welke uitdagingen staan ze?

Het resultaat

Medewerkers en externe stakeholders zijn op de hoogte van het waarom en hoe van deze bouwprojecten. Ze weten wat er speelt en worden tijdig geïnformeerd over werkzaamheden die hinder veroorzaken. Daarnaast worden ze meegenomen in de totstandkoming van deze unieke bouwprojecten, die plaatsvinden in één van de drukste luchthavenoperaties van Europa. De bouw van de nieuwe pier is momenteel in volle gang. De ingebruikname staat gepland voor eind december 2020.  De aanbesteding voor de bouw van de nieuwe terminal is in juli 2019 op de markt gebracht. Later dit jaar wordt bekend welke aannemer de nieuwe terminal gaat bouwen. Onze adviseur heeft met veel plezier op deze opdracht gewerkt. Zij is in januari 2020 afgezwaaid.

Categorieën Voor wie werken we nog meer?