Jonge Football For Friendship journalisten zijn in 64 verschillende landen aan het werk

22 juni 2017

Het internationale perscentrum voor jongeren, een initiatief van Gazprom, is succesvol van start gegaan. Het internationale perscentrum voor jongeren verenigt jonge journalisten uit 64 verschillende landen. De jongeren uit Europa, Azië, Afrika, Zuid en Noord-Amerika, allemaal 12 jaar jong, werken met veel enthousiasme aan mediamaterialen voor de verschillende Football For Friendship evenementen.

Het hoofddoel van het internationale perscentrum voor jongeren is dat de jonge journalisten de activiteiten vastleggen en verslaan van de jonge ambassadeurs die de kernwaarden van het Football For Friendship-project uitdragen. Deze activiteiten zorgen ervoor dat zoveel mogelijk jongeren uit de hele wereld te horen krijgen over vriendschap, vrede en gelijkheid, de kernwaarden van het project.

Van meet af aan (dit jaar is de vijfde editie van het Football for Friendship-project) zijn de betrokken jongeren onderdeel van de zogeheten vriendschapsestafette. In het kader van de estafette van dit jaar hebben de jongeren verschillende voetbalsterren, internationale journalisten, politici en artiesten ontmoet. In Nederland ontmoette speelster Ires Tania scheidsrechter Kevin Blom, zanger Wolter Kroes en trainer Bert van Marwijk. Bij hen deed ze een vriendschapsbandje om. Het vriendschapsbandje is het officiële symbool van het project.

"Ik denk dat deelname aan Football For Friendship in Rusland een unieke ervaring voor iedere deelnemer uit de verschillende 64 landen zal worden", verwacht de Braziliaanse jonge journalist Eduardo Moreira Borges. "Ik hoop mooie, inspirerende ervaringen en verhalen mee naar huis te nemen. Hopelijk maak ik vrienden voor het leven en blijven we contact houden via het internet en kunnen we dankzij onze vriendschap gezamenlijk de wereld een beetje beter maken."

De belangrijke hoogtepunten van het Football for Friendship-project vinden van 26 juni tot en met 3 juli plaats in Sint-Petersburg waar alle deelnemers elkaar voor het eerst zullen ontmoeten. De jonge journalisten krijgen een kijkje in de keuken van de mediawereld. Zij worden ook verantwoordelijk voor het Football For Friendship TV kanaal, de krant, de website en verschillende social media. Ze gaan schrijven over de activiteiten in Sint-Petersburg zoals het Football For Friendship Championship (voetbaltoernooi) en het Football For Friendship Forum.

Ivan Dzodic, verslaggever van het Servische sportblad Sportski Zurnal, zegt hierover: "Ik vind het leuk dat het internationale perscentrum voor jongeren jonge journalisten een kans biedt om de professionele mediawereld goed te leren kennen. Het gaat een onwijs leerzame ervaring voor ze worden. Misschien zien ze een carrière in de journalistiek wel zitten na deze ervaring. Ik wens mijn toekomstige collega's veel succes en veel plezier tijdens Football For Friendship."

ACHTERGROND
FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International children’s social project is een initiatief van Gazprom in het kader van het programma 'Gazprom voor kinderen' sinds 2013. Het doel van het project is de ontwikkeling van het jeugdvoetbal, de bevordering van tolerantie en respect voor andere culturen en nationaliteiten bij kinderen uit verschillende landen. De kernwaarden die door de deelnemers worden ondersteund en bevorderd, zijn vriendschap, gelijkheid, rechtvaardigheid, gezondheid, vrede, overgave, overwinning, traditie en eer.